Известие

Collapse
No announcement yet.

Впечатления от Аlfa 8C Spider

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
    И затова www.mobile.de се понапълни с такива
    при всеки модел, който се продава в ограничени серии има един куп посредници и консултанти, които го купуват за автокъщи - автокъщите разчитат да купят моделите от ограничената серия за да ги продадат после на по-висока цена, когато серията се изчерпи.

Тука купувачите имат предимство - всеки пимп може да си купи уникална и нискотиражна кола без да доказва каквото и да е стига да плати в брой

Къщите обаче в този случай не са се оказали прави и инвестицията не си струва особено, затова ги пускат на пазара масово
    Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Може да търсиш само уникалност и до там.Това като да имаш картина на Салвадор Дали, напълно грозна и неразбираема ама все пак много ценна. Идеята тука е в 500те бройки нищо повече.Ако беше пусната масово, шеше да падна на цената на нова 159 примерно.

След като я взех започнах да се интересувам и да гледам разни тестове на колата и да чета в алфаоунъра...ми по зле е от колкото на кино. Съжелявам немога да кажа нищо хубаво за тази кола.
      Range Rover Vogue 4.4
      Rexton 270 cdi
      Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
      Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от pininfarina Покажи съобщение
        ...
        п.п. В тая кола няма как да търсиш добра возия или пък някакви кой знае какво удобства в купето - кофти е че неможеш да търсиш от нея добро поведение на пътя ( поне такова, за ... ).
        ...
        @Стоян - pininfarina е много близо до отговора на моя въпрос

---------- Post added at 23:43 ---------- Previous post was at 23:40 ----------

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
        Може да търсиш само уникалност и до там.Това като да имаш картина на Салвадор Дали, напълно грозна и неразбираема ама все пак много ценна. Идеята тука е в 500те бройки нищо повече.Ако беше пусната масово, шеше да падна на цената на нова 159 примерно.

След като я взех започнах да се интересувам и да гледам разни тестове на колата и да чета в алфаоунъра...ми по зле е от колкото на кино. Съжелявам немога да кажа нищо хубаво за тази кола.
        Наско ти си още по-близо до отговора на въпроса - жалко, че сме млади или може би живяли в кофти времена за да разберем замисъла на 8C

Аз го знам само на теория а ти си го изпитал - аз не искам да го изпитвам защото не го разбирам или най-малкото нямам сетивата да го усетя - все едно да ми дадеш да пия стогодишно уиски а аз да се пуля от вкуса му защото пия само бира ...
        Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
          ...А да ми кажете кое е тва нещо у Алфа дето го правят адски добре и могат да си позволят да искат за него много пари?

жокер - не е дизайн но ако сте учили или се интересувате от история на промишления дизайн може да се досетите
          Аз не съм учил нищо свързано с дизайна, но преполагам, че иде реч за уникалното усещане от колата като цяло, независимо, че е сглобена от отделни компоненти на различни производители...
          145, 1.6 boxer
          156, 2.4 JTD - ex
          Giulietta, 2.0 JTDm

Comment

Писах за 100 годишно уиски - Алфа продава - ретро усещане за спортна кола и това много малко хора могат да го разберат ... а 8C е точно това!

Преди години спортните коли са били страшни, мощни, несъвършени, грозновато красиви, скапани но истински!

Алфа е част от една традиция на спортни автомобили и някакси успяват да я удържат до момента, въпреки шапката на ФИАТ, въпреки масовостта на средния клас модели, въпреки унификацията на части, компоненти и агрегати ...
            Last edited by nightroller; d.m.y г., 00:01.
            Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
              Писах за 100 годишно уиски - Алфа продава - ретро усещане за спортна кола и това много малко хора могат да го разберат ... а 8C е точно това!

Преди години спортните коли са били страшни, мощни, несъвършени, грозновато красиви, скапани но истински!

Алфа е част от една традиция на спортни автомобили и някакси успяват да я удържат до момента, въпреки шапката на ФИАТ, въпреки масовостта на средния клас модели, въпреки унификацията на части, компоненти и агрегати ...
              Точно това е и моето мнение за тази кола,мога да говоря само от гледна точка на това което съм прочел и видял за нея,не съм се качвал,но точно тази уникалност и старомодно поведение на пътя(ако мога така да се изразя) ме грабват,това е кола с характер,а не скучна безпроблемна машина,която хем е супер комфортна,хем супер бърза и приложима в ежедневието.Сещам се за някои коли които се доближават до всичко това и въпреки това са далеч.Просто няма как да съчетаеш всичко в едно.
              Alfa 155 1.7,1.8 ex
              Alfa 166 2.4 3 ex
              155 1.8 MY 95 sport

Comment

според мен се опитвате да наместите рамката около продукта, а не продукта в рамката

или на прост български - търсите под вола теле.

АЛФА РОМЕО е фирма.

извършва търговска дейност.

крайната цел е реализиране на печалба.

8ц е cash-in на въпросното реноме и осанка.

както се правят лоши поредици от филми, само за да се изкарат още пари от марката... примери колкото искаш

бояне, разбирам патоса, и ми се иска и аз да го усещам така, но според мен това е едно прекалено романтично виждане.

не им е стигнало желанието да я направят истинска кола.

казали са - ще успеем ли да продадем 500 броя и да реализираме голяма печалба ? - да

ще успеем ли да го направим и без колите да стават за нещо различно освен да ги гледат ? - да

правим ги.

по същия начин се продават телефони за 3000-4000 лв - отвратителни като функционалност и показатели, но "уникални"/"колекционерски"

джеръми кларксън също изпада в опити да рационализира или да излкриви рамката - била изкуство... ха айде моля ви се

има не по-малко красиви коли, които реално работят като такива...

ако ще се купува нещо защото е с висока позьорска стойност, нека да не го обличаме в красиви думи и илюзии
                Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 02:49.
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Нас няма нужда някой да ни храни, ние се храним постоянно сами не казвам, че в горните постове няма истина, но кому е нужна? Фенове ли сме, или какво?
                  sigpic
                  156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                  "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Съжелявам немога да кажа нищо хубаво за тази кола.
                    А някоя хубава снимка да качиш?
                    Subaru Legacy 3.0R
                    Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 2.4 JTD 140+bhp
                    sigpic

Comment

Незнам каква е била идеята на Алфа ромео за съзадаването на тази кола, и незнам какъв ефект са търсили. За мен това не е суперавтомобил, не е кола за всеки ден, това е шоукар..Това става само да си го гледаш и да му се радваш.Все едно до теб да стой жената на твойте мечти примерно ама да знаеш, че има трипер..разваля усещането.

Стояне незнам как селд толкова бесни кючеци ти имаш сили за такива мисли ама си прав.Сложи на едно лайно надпис, че е на Майкъл Джексън примерно и гледай сейр..Верно, позьорска кола си е.

Един суперавтомобил трябва да може сутринта да го запалиш, да отидеш да си купиш баничка и боза, после да се отправиш към пистата, да му изпилиш гумите и да му се накефиш яко и после да се прибереш с него. И през това време да нямаш кофтито усещане, че нещо ще се счупи. Сещам се само за ГТР, СЛР, СЛС и М5.Това са всекидневни коли за писта.

Code, мога да редактирам ей сега всички мой мнения и да напиша, че е ебахти уникалната кола..ама не е.

А за снимки, на феста ще я гледате колкото искате.
                      Last edited by tanatos; d.m.y г., 10:51.
                      Range Rover Vogue 4.4
                      Rexton 270 cdi
                      Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                      Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

"tanatos", човек, не мога да определя за себе си- фен ли си на марката "Алфа Ромео"!?!
                        Пишеш в тоя форум, купуваш си Алфа, знаеш историята, интересуваш се от бъдещето...всичко това говори за фенщина, т.е. не ти е все едно, като чуеш "Алфа Ромео".
                        От друга страна, имайки финансовата възможност, си купуваш уникален автомобил, за който 99 процента от българите не могат и да си мечтаят, и дори не можеш да намериш една добра дума за него!
                        Разбирам- обективизъм, но я няма фенщината, въодушевлението, което би трябвало да изпита фен докосвайки се до тая кола, дори и малко!
                        Та, затова си задавам въпроса от началото на темата и се чудя .
                        Както и да е, със здраве да си я караш, пък макар и с неудоволствие. Наистина ще е събитие тази кола да се появи на "Италфест 2011". Дано!
                        Здрав бъди!
                        ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                        ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                        ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                        ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
                          "tanatos", човек, не мога да определя за себе си- фен ли си на марката "Алфа Ромео"!?!
                          Пишеш в тоя форум, купуваш си Алфа, знаеш историята, интересуваш се от бъдещето...всичко това говори за фенщина, т.е. не ти е все едно, като чуеш "Алфа Ромео".
                          От друга страна, имайки финансовата възможност, си купуваш уникален автомобил, за който 99 процента от българите не могат и да си мечтаят, и дори не можеш да намериш една добра дума за него!
                          Разбирам- обективизъм, но я няма фенщината, въодушевлението, което би трябвало да изпита фен докосвайки се до тая кола, дори и малко!
                          Та, затова си задавам въпроса от началото на темата и се чудя .
                          Както и да е, със здраве да си я караш, пък макар и с неудоволствие. Наистина ще е събитие тази кола да се появи на "Италфест 2011". Дано!
                          Здрав бъди!
                          Нямаше как да го напиша по-добре от тебе, а се чувствам по същият начин четейки тази тема...
                          Last edited by Bodom; d.m.y г., 11:51.
                          Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDm '07
                          EX' Alfa Romeo 145 1.4TS '98

Comment

явно е достатъчно фен Въпреки всичко това

човека каза че му харесва визията и звука на двигателя...

това, заедно с марката явно са достатъчни...

по-фен от това - здраве му кажи

въодушевлениетне може да се предаде писмено от всеки в крайна сметка е и доста необяснимо понякога
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

Сега прочетох и другата тема и паднах от коня
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Един суперавтомобил трябва да може сутринта да го запалиш, да отидеш да си купиш баничка и боза, после да се отправиш към пистата, да му изпилиш гумите и да му се накефиш яко и после да се прибереш с него. И през това време да нямаш кофтито усещане, че нещо ще се счупи. Сещам се само за ГТР, СЛР, СЛС и М5.Това са всекидневни коли за писта.
                                Посоката, в която сте тръгнали, е тотално сгрешена. Защо сравнявате тая кола с ежедневки ? Защо не я сравнявате със Спайкър или ТВР ? Да не мислите, че тия коли се карат по-лесно или са по-удобни ? Да не би да са по-бързи ? Купуват ли ги ? ТВР почти колкото Алфа-та - хич Да не мислите, че тая кола е по-удобна от Диабло или 355, или което и да е Ферари от преди 15 години ? В последното изречение е и отговора. Оня петнист гном Монтедземоло и маркетинговата чалга "Ферари" ! Докато Алфа се произвежда под един покрив с това недоразумение, няма и да видите добра кола. Не може да има по-добра италианска кола от черните магарета и това да не навреди на търговийката им с шапки, тениски, чашки и "щпицарки".... за съжаление. Отмъщението на подтиснатите от дъщерната фирма, ако щете А тая кола можеше да е поне толкова добра колкото един ГранСпорт....
                                Настоящий альфист "крепок духом и слаб на голову".

Comment

Working...
                                X